jak zdemontować wkładki zamka i stacyjki w O2
Zwiń
X
-
jak zdemontować wkładki zamka i stacyjki w O2
Witam
Mam poważny problem i proszę o pomoc. Muszę wymienić wszystkie wkładki ponieważ został mi skradziony kluczyk. Pomoc serwisu wykończyła by mnie finansowo. W necie znalazłem ciekawe ofert ale aby potwierdzić czy te części pasują do mojego auta muszę wyjąć wkładki z zamka drzwi kierowcy oraz stacyjki i tu zaczynają się schody. Na forum znalazłem kilka tematów dot. tej kwestii ale żaden nie dotyczył O2. Jeżeli ktoś ma doświadczenia w tych tematach proszę o jakieś wskazówki. Czas nagli. Auto w garażu. Strach gdziekolwiek je zostawić, a odkodowanie zagubionego kluczyka skoro i tak trzeba zaraz kodować nowe nie ma sensu. Zdjęcia mile widziane.
Pozdro
-
-
Mimo że temat nie cieszy się dużą popularnością udziele odpowiedzi sam sobie, wpadnie to do archiwum może się komuś jeszcze przyda. Okazuje się, że O2 w kwestii wkładki drzwi sprawa wygląda PRAWIE identycznie jak w tych wszystkich przypadkach opisanych już na forum odnośnie O1 czy VW. Ta mała różnica polega na tym, że aby wyjąć wkładkę należy wykręcić niestety całkowicie śrubę która znajduje się z boku drzwi na wysokości wkładki oraz odkręcić ale już nie dokońca śrubę która jest z kilka cm niżej od tej pierwszej. To ona obraca pierściem trzymający wkładkę. Czyli zajrzeć trzeba pod obie zaślepki :twisted: . Uczulam, raczej nie próbujcie zdejmować z wkładki plastikowej osłony która od zewnątrz ją zasłania :twisted: . Wkładka musi wyjść razem z nią (osłona w niczym tu nie przeszkodzi) a jej zatrzaski są tak wymyślone że zdejmowanie jej na upartego musi skończyć się ułamaniem któregoś z nich. Co do stacyjki jeszcze tego nie rozpracowałem więc moje wołanie o pomoc cały czas aktualne. :lol:
Komentarz
-
Komentarz